Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer

witlof oven ham kaas

12 plakjes Goudse kaas. Halveer de witlof en snij de bittere kern eruit.

Witlof Ham Kaas Uit De Oven Gratin By Andrea Janssen
Witlof Ham Kaas Uit De Oven Gratin By Andrea Janssen

Zet de oven aan op 200 graden.

. De cichorei achtigenNederlanders eten gemiddeld 3 kilo witlof per jaar. De oven voorverwarmen op 200 C. Blus af met de melk en roer goed met een garde om klontjes te voorkomen. Deze heerlijke witlof uit de oven is met een écht kaas sausje.

Bereiding van Witlofgratin met Ham en Kaas. Herhaal dit met alle stronkjes lof. Gaar het witloof op een zacht vuurtje. De meest bekende bereiding is witlof met ham en kaasEen combinatie om van te smullen.

Schik de stronkjes witloof erin en zet het deksel op de pot. Snijd dan de witlof in stukjes en leg de groente in een ovenschaal. Schenk de saus over de witlof en bedek de witlof dan met de plakken ham en geraspte kaas. Leg de hamrolletjes in een ovenschaal en schenk er in het midden een beetje kaassaus over.

Neem een ovenschaal en vet deze in met wat boter of olijfolie. Stevig knijpen Smelt vervolgens nog een klont boter in een pan op een zacht vuur. Bekijk de video en ga zelf aan de slag- EnjoyDit heb je ervoor nodig8 stronkjes witlof8 pl. Jumbo Ovenschotel Witlof met Ham en Kaas 300g.

Maak Witlof met ham en kaas uit de oven. Was de witlof verwijder eventueel bruine bladeren en doe in een pan met water. Zet in 6 stappen deze heerlijke Witlof met ham en kaas uit de oven op tafel. Was de witlof en snijd het kontje af.

Kook de witlof in een bodempje water met een beetje zout in ongeveer 20 minuten bijna gaar. Verdeel de kaassaus erover en strooi er de resterende geraspte kaas over. Pak nu een half stronkje witlof en leg die op de. De witlof 3 minuten.

Ondertussen maken we ook alvast de kaassaus. We leggen stap voor stap uit hoe je dit gerecht bereidt. Witlof is familie van roodlof en andijvie. Witlof met ham en kaas uit de oven is erg lekker met aardappelpuree.

Zet de schotel 30 minuten in de voorverwarmde oven. Smelt de boter in de lege pan. Kruid met peper zout en nootmuskaat en voeg dan de kaas toe. Verwarm de oven voor op 175 celsius.

Wanneer de saus lekker dik is haal je het pannetje van het vuur. Laat daarna het witloof wat afkoelen en knijp het vocht eruit. Jumbo Ovenschotel Witlof met Ham en Kaas 300g. Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.

Na dat je dat hebt. 5 sterren 0 Ingrediënten. Je maakt het gerecht in de oven of direct in de pan. 5 minuten op een laag.

Snij een dun randje van het. Voeg de ham toe en roer dit door tot het warm is. 500 g witlof 275 g jonge 48 kaas. Klop het ei los meng met de crême fraiche en ⅔ van de.

De aardappels in 20 minuten gaar koken. Vergeet vooral ook niet om het vrijgekomen vocht uit de ovenschaal als jus te gebruiken daar zit heel erg veel smaak aan. Halveer de uitgelekte stronkjes witloof en verwijder de bittere kern. Giet de witlof af in een vergiet.

Witlof is een fijne groente om snel en gemakkelijk een lekker gerecht op tafel te zetten. Wikkel een plakje ham om een stronkje witlof en leg deze in de ovenschaal. Kook hierin de witlof beetgaar. Ingrediënten voor witlof met kaas uit de oven 1 kilo witlof 75 gram geraspte kaas gekruide paneermeel zout peper.

12 plakken gekookte ham. 4 De resterende boter laten smelten en de bloem erdoor mengen daarna beetje bij beetje de melk toevoegen onder voortdurend roeren met een garde. Als de saus gebonden is roer er de gekookte witlof door. Laat de witlof uitlekken wikkel de struikjes eerst in de plakjes kaas en vervolgens in.

Roer op het laatst 125 gram van de geraspte kaas door de saus. Roer er de bloem door en laat het gedurende een paar minuten garen. Verhit een pan met ruim water en een lekkere snuf zout en breng dit aan de kook. Voeg nu de geraspte kaas toe.

Rol het witloof op in een sneetje ham.

File Chicory Witlof Oven Dish With Ham And Cheese Jpg Wikimedia Commons
File Chicory Witlof Oven Dish With Ham And Cheese Jpg Wikimedia Commons
Witlofschotel Met Ham En Kaas Zelf Maken Chickslovefood
Witlofschotel Met Ham En Kaas Zelf Maken Chickslovefood
Witloof Met Hesp In De Oven Dagelijkse Kost
Witloof Met Hesp In De Oven Dagelijkse Kost
Witlof Met Ham En Kaas Uit De Oven Een Waanzinnig Lekkere Ovenschotel Recept
Witlof Met Ham En Kaas Uit De Oven Een Waanzinnig Lekkere Ovenschotel Recept
Witlof Uit De Oven Met Rauwe Ham En Parmezaan Boodschappen
Witlof Uit De Oven Met Rauwe Ham En Parmezaan Boodschappen

Posting Komentar untuk "witlof oven ham kaas"